0,00 0 artikelen

Big Green Egg kopen

The original kamado since 1974

Big Green Egg is het oudste merk onder de kamado's. Al bijna 50 jaar productontwikkeling, continu innovatie en aandacht voor kwaliteit maakt dat Big Green Egg wat ons betreft de beste kamado is die je kunt krijgen.

KWALITEIT VAN DE BIG GREEN EGG

Wanneer je de verschillende merken kamado’s naast elkaar zet merk je in het gebruik de verschillen. Dit zijn voornamelijk het gebruikersgemak, de temperatuurbeheersing, hoe stabiel en snel de kamado op temperatuur blijft, de luchtcirculatie en de hoeveelheid houtskool die gebruikt wordt. Dit is allemaal te op te hangen aan de kwaliteit van het kermamiek. Het keramiek van de Big Green Egg is mede ontwikkeld door NASA en staat bekend als een buitengewoon hoogwaardige kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit van het keramiek, hoe beter de isolatie van de kamado, hoe makkelijker het gebruik wordt. De overige materialen en afwerking is tevens van de hoogste kwaliteit.

DÉ BIG GREEN EGG SPECIALIST

Het begon allemaal in de professionele horeca zo’n 12 jaar geleden, we waren zo gepassioneerd en enthousiast over de Big Green Egg dat we Beleef Green Egg hebben opgericht. We gaven workshops, demonstraties, caterings en verkochten de Big Green Egg. Later is het BBQ Experience Center erbij gekomen waar we alles op het gebied van outdoor cooking doen. De passie en Beleef Green Egg zijn gebleven.

  • Meer dan 15 jaar ervaring, we adviseren je graag. Wij werken er dagelijks met diverse merken kamado’s en kunnen je uit die (eerlijke) ervaring de verschillen goed uitleggen.
  • Grootse en meest gespecialiseerde dealer van Nederland en Belgie zonder verlies van persoonlijke aandacht.
  • Wij werken intensief samen met de Big Green Egg organisatie: iets wat wij omzetten in voordelen voor jou.
  • Eigen garantie afhandeling.
  • We monteren de Egg voor je en komen hem persoonlijk tot in de tuin leveren, hier rekenen we niets voor.
  • Daarnaast krijg je een gratis workshop of accessoires bij aanschaf.
  • Alles uit eigen grote voorraad leverbaar.
  • Iedere week meerdere door Big Green Egg gecertificeerde workshops.

BIG GREEN EGG DEALER & SHOWROOM

Meer dan 20 modellen van Big Green Egg hebben we in onze showroom staan in alle mogelijke opstellingen, met en zonder onderstel, ingebouwd in buitenkeukens en natuurlijk met alle accessoires gepresenteerd die je maar kunt bedenken. Echt een compleet assortiment. Wil je de Big Green Egg vergelijken met andere kamado merken zoals Kamado Joe, The Bastard en Grill Guru? Ook die merken staan uitgebreid in de showroom. Lees ook dit artikel over de verschillen tussen de verschillende kamado merken.

Dit is waarschijnlijk de grootste showroom van Nederland en Belgie, het is een beleving an sich: een oude jenever fabriek is verbouwd tot een waar BBQ walhalla! Je bent van harte welkom om langs te komen, we nemen graag de tijd voor je en adviseren je graag. In de workshopruimte staan nog eens een teveel modellen om op te noemen klaar voor jou om een grondige test te ondergaan. Of gewoon om op te leren koken natuurlijk.

WIJ LEVEREN UIT VOORRAAD EN MONTEREN DE BIG GREEN EGG VOOR JE

We kiezen ervoor om zelf een grote voorraad aan te houden om snelle levering en goede service te waarborgen. Alles is uit voorraad leverbaar, een voorraad van meer dan 400 kamado’s is altijd wel aanwezig. Bij ons geen zogenaamde dropshipment waarbij de kamado niet vertrekt vanuit de partij waar je hem koopt, iedere kamado vertrekt uit ons eigen warehouse, afspraken maak je met ons team.

Indien gewenst monteren wij de Big Green Egg graag voor je en komen hem persoonlijk op afspraak bij je thuis bezorgen, je kunt kosteloos voor deze service kiezen als onderdeel van de VIP service die je er van ons bij krijgt. Levering is dan tot in de achtertuin, op de juiste plaats en we gaan pas weg wanneer je 100% tevreden bent. Je kunt ook kiezen voor een ongemonteerde levering (in combinatie met een actiepakket met tal van accessoires). Dus nu is enkel de vraag, op welke manier wil jij je Big Green Egg ontvangen?

WORKSHOP GRATIS BIJ AANSCHAF BIG GREEN EGG

In het BBQ Experience Center beschikken we over een uitgebreide workshopruimte waar we iedere week meerdere workshops geven met de Big Green Egg voor zowel beginners als gevorderden. Aanschaffen is namelijk één ding, maar we willen je er ook heel graag op leren koken zodat je het maximale uit je aanschaf gaat halen. Hierom krijg je, naast de gemonteerde levering, een workshop voor 2 personen t.w.v. € 150 cadeau bij aanschaf vanaf een Big Green Egg large met onderstel. Bij een kleinere maat krijg je 1 persoon cadeau. Heb je liever een accessoirepakket? Da’s ook mogelijk!

Wij beschikken als een van de weinigen in Nederland en Belgie over het Big Green Egg keurmerk voor workshops: onder begeleiding van onze professionele chefs leer je de Big Green Egg en alle bereidingstechnieken op een leuke manier kennen.  Lees meer over de workshops.

MOGELIJKHEDEN VAN DE BIG GREEN EGG

Als levensgenieter weet je één ding zeker: met een Big Green Egg haal je de premium kamado in huis (nou ja, in je tuin, op je terras of op je balkon). Naast grillen kun je op een Big Green Egg bakken, roken, stomen en (slow) koken. Want een EGG is niet gewoon een barbecue maar een complete buitenkeuken, waar je ook pizza’s in kunt bakken, vis in kunt roken, vlees langzaam in kunt garen en alle dingen kunt doen die je ook in een gewone oven kan doen. De culinaire mogelijkheden met een Big Green Egg zijn eindeloos.

WELKE MAAT BIG GREEN EGG PAST BIJ MIJ?

De vraag is dus niet waarom je een EGG wilt, maar welke van de 7 modellen het beste bij je past. Met precies deze vraag komen mensen dagelijks bij ons in de showroom. Na een kort gesprek kunnen we het juiste advies uitbrengen over de maat die bij jouw persoonlijke situatie past. Wij komen tot het advies door niet alleen te kijken naar hoeveel personen je meestal te eten hebt, maar vooral naar hoe je de Big Green Egg gaat gebruiken. Welke bereidingstechnieken, welke accessoires heb je daarvoor nodig, ga je complete gangen gangen serveren (dus niet alleen vlees of vis uit je EGG halen, maar ook garnituren en bijgerechten) zijn bijvoorbeeld onderwerpen die we bespreken. Uiteraard is een advies ook telefonisch of per e-mail te geven.

De Big Green Egg large is absoluut de meest populaire maat. Ruim 80% van alle Big Green Egg’s die het pand hier verlaten is de large. Daarna komen de XL, dan de minimax, en daarna pas de medium. Dit is bijzonder omdat we merken dat veel mensen twijfelen tussen de medium en de large. Benieuwd waarom een medium voor veel mensen afvalt? De koffie staat klaar 🙂

Bekijk alle mini, minimax, small, medium, large, XL en 2XL modellen.

DE BIG GREEN EGG LARGE IS HET MEEST POPULAIR

De alleskunner met grote mogelijkheden. De Big Green Egg Large is het meest populaire model in de familie. Op het kookoppervlak van de Large maak je met gemak al jouw favoriete gerechten én die van familie en vrienden.

CREEER WERKRUIMTE MET EEN MEUBEL

Je hebt al snel door dat je niet enkel vlees of vis uit je Big Green Egg haalt. Complete gerechten met garnituren en bijgerechten als gangen serveren aan je gasten is niet iets wat lastig is. Hierom heb je werkruimte nodig bij je Big Green Egg. Een meubel voorziet je hierin. We hebben uit eigen productie meubelen van eiken en douglas hout, betonnen meubelen en metalen meubelen.

Bekijk alle Big Green Egg meubels

KIES DE JUISTE ACCESSOIRES

Big Green Egg heeft een zeer uitgebreid assortiment aan accessoires. Alles is van de beste kwaliteit. Wij vinden dat bepaalde accessoires essentieel zijn bij aanschaf van een kamado, en sommige accessoires van Big Green Egg moeten zijn in verband met de maatvoering, kwaliteit en gemak. Andere accessoires, afhankelijk hoe je het wilt gebruiken, kunnen prima van een ander merk zijn. Dit is per accessoire anders, we adviseren je uiteraard graag hierin!

Bekijk alle Big Green Egg accessoires

LEVENSLANG PLEZIER

Big Green Egg streeft continu de hoogst mogelijke kwaliteit na. Ze zullen pas iets uitbrengen wanneer het absoluut het best haalbare is. Hierom geeft Big Green Egg levenslange garantie op alle keramische onderdelen. Maar ook op de andere onderdelen zoals het metaal en de accessoires heb je langer garantie in vergelijking met andere merken. Wel zo’n fijn gevoel.

Mocht er onverhoopt toch een keer iets stuk gaan is oplossen ervan ook nog eens heel gemakkelijk. Je stuurt namelijk ons gewoon een berichtje met een foto en wij lossen het direct voor je op. Die service krijg je van ons en past wat ons betreft bij een premium product. In vergelijking met de andere merken neem je doorgaans contact op met het merk zelf om je garantie te claimen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is een Big Green Egg?

Een Big Green Egg is een keramische BBQ, ook wel een kamado genoemd. Door middel van het keramiek en de schuifjes onder en boven kun je de temperatuur perfect regelenen en krijg je een waanzinnig resultaat op allerlei kooktechnieken. Denk aan grillen, bakken, slow cooken, stoven, roken, stomen en wokken.

Hoe werkt een Big Green Egg?

Het geheim is dat de warmte weerkaatst wordt door de hoge kwaliteit keramiek en de perfecte luchtstroom waardoor je gerechten extra mals worden. Door de vorm van de Big Green Egg gaart je gerecht gelijkmatig en pakt het de smaak op dit jij wilt.

Waarom Big Green Egg?

Big Green Egg street de hoogste kwaliteitsstandaarden na. Dit zie je in het product waarin geen consessies worden gedaan op grondstoffen en productieprocessen. De kwaliteitscontrole van de productie is werkelijk ongeëvenaard. Dit merk je aan het product: deze is makkelijk qua temperatuur te beheersen, de accessoires zijn erg prettig op elkaar ingewerkt en je heb een organisatie die zich continu inzet om jou beter te laten koken. Dat laatste merk je in de garantie, zowel in lengte (jaren dat je garantie hebt) als in hoe snel een garantie wordt opgelost.

Wat kost een Big Green Egg?

De prijs van een Big Green Egg loopt op naarmate de grootte van het model, zo is een XL duurder dan een medium. Ook de accessoires worden iets duurder naargelang de maatvoering. Een Big Green Egg koop je vrijstaand om zelf in te bouwen of in een set met direct een onderstel, tafel en/of een hoes.

Wat weegt een Big Green Egg?

De Big Green Egg large weegt 73kg, de Medium weegt 51kg en de XL weegt 99kg. Ga je liever voor het tafelmodel, de Big Green Egg MiniMax? Deze weegt 35 kilo.

DE VOLGENDE STAP?

Met bovenstaand proberen we je zo compact mogelijk van de meest belangrijke informatie te voorzien. Er is nog veel meer te vertellen en te leren. Dus boven alles, kom naar de showroom of volg een workshop en laat je door ons meenemen in onze gezamenlijke passie ?!


0